Jag fick frågan om att göra helt sockerfria muffins. Mina tankar gick direkt då till banan och bär. Så detta slängde jag ihop.
De blev faktiskt över förväntan!
Sockerfria hallon/blåbärsmuffins
6-8 st normalstora
2 bananer
100 g smör
2 ägg
1,5 tak kardemumma
3 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl frysta hallon/blåbär
Vispa äggen riktigt pösigt.
Smällt smöret och låt de svalna.
Mosa bananerna och blanda de med smöret.
Rör ner äggen i smeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner de i smeten.
Häll i formar.
Tryck ner så många bär ni vill ha i varje muffins.
Grädda 15-20 min i ugnen, 175 grader.
Vispa upp osötad grädde och spritsa på!


Söta cupcakes till matchande tårta!