Cakesbyjohanna

Sockerkaksbotten
Hur gör jag mina bottnar? 
Mängden beror på hur stor form man ska använda. Desto större form desto fler ägg.
Vill man hellre göra chokladbottnar så byter man bara ut lite av mjölet till kakao istället, mängden beroende på hur mycket smak man vill ha. 

Form på ca 16 cm
4 ägg
2 dl socker 
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 

Form på ca 20-22 cm
6 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver 
3 tsk vaniljsocker 

Form på ca 24-26 cm 
8 ägg 
4 dl socker
4 dl mjöl 
4 tsk bakpulver 
4 tsk vaniljsocker 

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker länge, gärna i köksmaskin. Det ska bli vitt och fluffigt, min maskin brukar stå och jobba ca 15 min. 
Därefter sänker jag hastigheten på maskinen och siktar i resten av ingredienserna. 
Klä en bokform med bakplåtspapper så att kanterna blir högre. Häll i smeten och ställ in i ugnen ca 40 min. 

(null)
(null)