Idag fick mamma med sig den här godingen till sitt onsdagsfika på jobb.
Även denna gjordes gluten och laktosfri.
Jag fick smaka en liten bit på kanten och jag tycker det blev perfekt krämig på insidan.
Sen toppade jag den med ganache ovanpå, mums.
För ca 15 bitar
200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
Stracciatella essens
1,5 dl vetemjöl
Jag använder mig av Sempers glutenfria fin fix istället för vanlig vetemjöl.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm.
Smällt smöret och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda.
Vispa ner ett ägg åt gången. Avsluta med att vispa ner mjölet, lite i taget.
Tillsätt tillslut några droppar av essensen, efter smak och tycke.
Häll över i den klädda formen och grädda i ugnen ca 20-22 min. Känn efter med provsticka, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Ganache
1,5 dl grädde
150 g choklad
Värm grädden, men den ska inte koka.
Smält chokladen antingen i micron eller över vattenbad.
Blanda ner den värmda grädden med chokladen och rör om.
Låt stå kallt i kylen.
Vispa sedan upp till lagom konsistens och bre över browniekakan.


