Cakesbyjohanna

Citronkladdkaka
Vanlig kladdkaka i all sin ära, men denna friska citronkladdkakan är gudomligt god! 
Vilken är eran favorit kladdkaka? 
 


2 citroner
- både skal och 2-3 msk citronsaft
150 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl 
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Florsocker
Grädde till servering 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Använd en form på ca 20 cm, smöra och bröa. 
Tvätta citronerna och torka av de.
Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Blanda ihop strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en skål.
Rör ner mjölblandningen i smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen och blanda väl. Tillsätt citronskal och -saft i smeten och rör om.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Låt den svalna i formen.
Vispa upp grädden lätt. 
Toppa kakan med florsocker.
 
 


#1 - Anonym

Mums, den måste testas 😊