Vanlig kladdkaka i all sin ära, men denna friska citronkladdkakan är gudomligt god!
Vilken är eran favorit kladdkaka?
2 citroner
- både skal och 2-3 msk citronsaft
150 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Florsocker
Grädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd en form på ca 20 cm, smöra och bröa.
Tvätta citronerna och torka av de.
Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Blanda ihop strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en skål.
Rör ner mjölblandningen i smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen och blanda väl. Tillsätt citronskal och -saft i smeten och rör om.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Låt den svalna i formen.
Vispa upp grädden lätt.
Toppa kakan med florsocker.
