Cakesbyjohanna

Kanel och vaniljbullar
Vad gillar ni bäst, Kanel eller vaniljbullar?
Jag ÄLSKAR vaniljbullar. 
Så jag brukar göra hälften hälften. 



Vetedeg
30 g jäst
2,5 dl mjölk
9,5 dl mjöl 
1 tsk salt
1 ägg
5 g kardemumma 
1 dl socker
110 g smör
Ägg till pensling 

Smula jästen i en bunke, värm mjölken något, häll över jästen och blanda.
Lägg i resten av ingredienserna utom smöret. 
Blanda till en deg i bakmaskin med degkrok. 
Öka något när degen satt sig, tillsätt lite smör i taget. 
Kör degen i ca 10 min , tills den fått en glansig och fin yta. 
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 min.

Kanelfyllning
150 g smör
1 dl socker
2 msk kanel

Vaniljfyllning
150 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker 

Kavla ut degen till en rektangel. 
Bre på fyllningarna, på varsin del. 
Vik degen dubbel. 
Sporra ut remsor som du tvinar till bullar (eller rullar till en rulle).
Lägg i formar och låt jäsa till dubbel storlek 1,5-2 timmar. 

Sätt ugnen på 200 grader. 
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker om man vill det. 
Grädde 9-11 minuter i ugnen.

(null)
(null)