Mera glutenfritt!
Eftersom att min kära mamma är gluten och laktosintolerant, så fick de bli en kaka som både är gluten och laktosfri, såklart!
Det blev en saftig kladdkaka, med grädde och jordgubbar.
15 bitar
Form på ca 20 cm
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl glutenfri mjölmix
4 msk kakao
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
Ställ ugnen på 150 grader.
Smällt smöret och låt de svalna.
Rör ihop ägg, socker, salt och vaniljsocker.
Sila i kakao och mjölet.
Vispa sist ner smöret.
Smöra formen och häll lite kakao på kanterna.
Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter.
Den får gärna vara väldigt lös när ni tar ut den. Ställ den sen i kylen en stund.
Vispa upp grädde och ös på med jordgubbar!

