I helgen bjöds det på oreotårta.
Jag ville få fram en frisk och fräsch smak men ändå få med chokladbottnar.
Så resultatet blev browniebotten och vanliga chokladbottnar. Passionsfruktsmousse, vitchokladfluff med färska jordgubbar och spacklad med oreogrädde.
Browniebotten
150 g smält smör
2 dl mjöl
3 dl socker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl varmt vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Smällt smöret och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner det smälta smöret, därefter 1 ägg åt gången och sist det varma vattnet.
Häll smeten i en form och ställ in i ugnen ca. 45 min.
Vit chokladfluff hittar ni HÄR
Passionfruktsmousse
Räcker till ett lager på en tårta
3 st passionsfrukter
3 msk socker
3 dl grädde
Gröp ur frukterna och lägg de i en kastrull tillsammans med socker. Låt koka upp.
Ställ kallt ca 2 timmar.
Vispa under tiden upp grädden.
Vänd ihop passionen med grädden.
Oreogrädde
1 paket oreo
3 dl grädde
Mixa kexen fint, gärna i en mixer.
Vispa upp grädden. Vänd ihop kexen och grädden.


Och en extra glutenfri minitårta.
Recept på glutenfribotten finns HÄR
Byt bara ut oreo mot glutenfria oreo, de brukar finnas på Ica bl.a.