Hej kalla men soliga lördag!
Igårkväll blev det avhämtning av två födelsedagstårtor.
Ena tårtan skulle vara en rosa rostårta med massa rosa glitter.
Den andra fick jag fria händer på, jag valde att göra en som matchade den rosa rostårtan lite.
Färgtema med rosa, lila, vitt och guld.
Det blev vanliga sockerkaksbottnar, chokladfluff, hasselnötsgrädde och krossade hasselnötter.
Tycker de låter väldigt gott faktiskt!
Tårtan är täckt med smörkräm och drippet är vit ganache.
Chokladfluff hittar ni här:
Hasselnötsgrädde
1 dl hasselnötskräm
2,5 dl grädde
Vispa upp grädde. Rör försiktigt ner hasselnötskrämen lite i taget tills det blir en jämnfyllning.
Oehört lätt att göra som ger en god hasselnötssmak.
Men för att höja smaken ännu mer så krossade jag hasselnötter och strör över fyllningen.
Smörkräm
2,5 dl florsocker
150 g smör
Mjölk
Blanda ihop smör och florsocker ordentligt. Blanda i mjölk tills de blir rätt konsistens. Den ska bli krämig och len och lätt att spackla med. Den ska alltså inte vara för hård. Blanda i valfri färg om man önskar det.
Vit ganache
180 g vit choklad
1 dl grädde
Värm grädden - får inte koka.
Smällt chokladen i micron, lite i taget så att den inte bränns.
Blanda ihop grädden och chokladen, ställt kallt några timmar.
Vispa sen upp till önskad konsistens.
Jag brukar ta en kopp upp och ner och hälla på lite ganache på kanten för att se om den är för rinnig eller om den är lagom tjock.



